Yabancı Dil Eğitimi

Fırat İlhan Okulları olarak İngilizceyi en iyi seviyede öğreten kurumuz.

• Fırat İlhan Ortaokulunda İngilizce eğitimini çok önemsiyoruz. İngilizceyi iyi bilmenin dünyayı iyi anlamak, yönetmek için gerekli olduğuna inanıyoruz.

• Öğrencilerimize 5 ve 6. sınıflarda haftalık 20 ; 7 ve 8. Sınıflarda haftalık 12 saat İngilizce eğitimi vererek onların İngilizce konuşma, dinleme, okuma, yazma, anlama becerilerini en üst seviyeye çıkarıyoruz. Fırat İlhan Ortaokulundan mezun olan bütün öğrencilerimize asgari UPPER düzeyinde İngilizce öğretiyoruz. Böylece onların lisede TOEFL sınavından 100 üstü puan almalarını, 2. Yabancı dili de C1 seviyesinde öğrenmelerini sağlıyoruz.

• İngilizce derslerimizi okuma, yazma, dinleme, konuşma, etkinlik halinde; Yabancı ve Türk hocalarımızla yapıyoruz.

• Öğrencilerimizin ağzından ‘’Anlıyorum ama konuşamıyorum.‘’ gibi biz Türklere özgü cümlelerin çıkmaması için onlara İngilizceyi bir bütün olarak öğretiyor, İngilizceyi yaşamalarını sağlıyoruz.

• Okullarımızda Matematik, Türkçe, Fen, Sosyal dışındaki Müzik, Resim, Spor, Yazılım vb. dersleri de çoklukla İngilizce işleyerek öğrencilerimiz İngilizceyi günlük hayata taşımalarını, böylece dili yaşamalarını sağlıyoruz.

• Öğrencilerimize daha liseye başlarken ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi gibi üniversitelerde hazırlık atlayacak kadar İngilizce öğretiyoruz.

• Öğrencilerimize İngilizceyi ADVANCED seviyede öğrenmeden 2. Yabancı dil derslerini vermeyi doğru bulmuyoruz. Birçok ünlü okulun pek çok dil öğretmeyi vadedip İngilizceyi bile INTER seviyede öğretemediğini görünce kararımızın doğruluğu takdir edilecektir.