Sanat Eğitimi

’Sağlam Ruhlar Için Sanat Şarttır.‘’

Fırat İlhan Okullarında edebiyat, tiyatro, sinema, müzik, resim, dans-drama eğitimini çok önemsiyoruz. Yüksek medeniyetlerin yüksek sanat birikimleriyle var olduklarını, bunu da ancak sanat birikimi yüksek bireylerin yapabildiğini biliyoruz. Bu bilinçle okulumuzun her ünitesinde estetik kaygıyı önceliyoruz. Öğrencilerimize sanatın ne olduğunu, nasıl yapıldığını, toplumlara katkısını hem teorik hem pratik biçimde öğretiyoruz. Öğrencilerimize;

Edebiyat derslerinde öğrencilerimize Türk ve dünya edebiyatının başyapıtlarını okutuyor ve onları yazmaya teşvik ediyoruz. Okuma, yazmaya alışan öğrencilerimizin araştırma ve gözlem yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Tiyatro derslerimizde öğrencilerimizle oyun sahneliyoruz. Böylece öğrencilerimizin drama ve hitabet yeteneklerini geliştiriyor, onlara topluluk içinde çekinmeden konuşma özgüveni aşılıyoruz.
Sinema derslerimizde öğrencilerimize sinemanın ne olduğunu, sinema endüstrisini, ülkelerin tanıtım ve turizmlerine katkısını, ünlü yönetmen ve oyuncuları öğretiyoruz. Sinema Kulübümüzde hem kapalı hem açık hava gösterimleri düzenleyerek derslerimizi daha eğlenceli kılıyoruz.

Teorik müzik derslerimizde müzik tarihi, endüstrisi, Türk ve dünya müzikleri, büyük müzisyen biyografileri ve enstrümanları öğretiyoruz. Pratik müzik derslerinde de nota okuma, şan, solfej ve enstrüman eğitimi veriyoruz. Dünya müziklerini ve mutfaklarını bilen bireylerin her zaman daha barışçı oldukları bilinciyle okulumuzda müzik derslerini zorunlu ders statüsünde veriyoruz.