Tarihçemiz

Fırat İlhan Okulları olarak, 2000 yılında Türkiye ve dünyanın en iyi ortaokul ve lisesi'ni yaratmak; puanı yüksek, eğitim kalitesi düşük ünlü okullara alternatif oluşturmak amacıyla Fırat İlhan kuruculuğunda, mütevazı bir katta deneysel saha çalışmaları yapan bir ar-ge merkezi ve dershane olarak faaliyete başladık. Özgün sistemimiz, yüksek öğrenci ilgimiz, saygı ve sevgiye dayalı disiplin anlayışımız, çok güçlü öğretmen kadromuz sayesinde açıldığımız yıl olağanüstü ilgi gördük. İlk yılın sonunda gösterdiğimiz büyük başarı sayesinde kayıtlarımızı her yıl çok kısa sürede doldurduk. 2007 yılında açacağımız lise için alt yapı çalışmalarımızı tamamladık, bir müddet sonra da lise eğitimi vermeye başladık.Öğrencilerimiz, mezunlarımız arasında yaptığımız eğilim yoklamasıyla küresel marka olma amacımıza en uygun isim olan DELİ Bilim & Sanat ismini seçtik. Türkiye ve dünyanın birçok yerinde çok parlak kariyerdeki yüzlerce mezunumuzu DELİ BİLİM&SANAT çatısı altında topladık. Türkiye ve dünyada üstün yetenekli bilim, sanat, spor insanlarını yetiştirmek, mesleki eğitimi Türkiye'de hak ettiği yere getirmek amacıyla için DELİ BİLİM&SANAT adı altında okullar, tesisler kurmayı; ulusal ve küresel sosyal sorumluluk projeleri yapmayı kararlaştırdık.
3 Mart 2019'da Tahran Caddesi No:24 GOP / ANKARA adresindeki yerleşkemizde yayın, dil, Ar-Ge merkezi; Karşıyaka Mahallesi 1154. Cadde No: 182 Taşpınar-Gölbaşı / ANKARA adresindeki yerleşkemizde ortaokul ve lise hizmeti vermeye başladık. Ocak 2024'te Kızılcaşar Mahallesi 2688. Cadde No: 8 İncek / ANKARA adresindeki yerleşkemize taşındık.