Niçin Butik Bir Okuluz?

Fırat İlhan Okulları olarak eğitimde fabrikasyon işlerin olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bütün öğrencilerimizi tek tek tanımak, onlarla özel ilgilenmek ve onları okul dışı özel ders arayışlarına yöneltmemek için butik olmamız gerektiğinin farkındayız. Günümüz Türkiye’sinde yüksek puanla öğrenci alan özel ortaokul ve liselerin, öğrencileri maalesef İngilizce-Türkçe-Matematik-Fen eksiklerini kapatmak için özel ders almak, kurslara gitmek zorunda kalıyor. Bu durum velilere ağır bir külfet, öğrencilere de fiziksel-ruhsal çöküş olarak yansıyor. Böyle bir durumun kurumumuzda ortaya çıkmaması için Fırat İlhan Okullarını butik biçimde tasarladık ve şimdiye kadar çok olumlu sonuçlar aldık.

Fırat İlhan Okullarını şehrin en güzel yerlerinde çok büyük bahçelerin içinde kurduk. Bu düşüncemiz öğrencilerimize şehrin içinde de büyük ve güzel parkların, doğayla uyumlu yapıların var olabileceğini göstermek, onlarda böyle bir bilinç yaratmak içindir. Ağacı şehrin dışına çıkaran müteahhit, okulları beton ve asfalt yapan yönetici kafalarına inat, ağacı ve parkı şehrin kalbine taşımayı önceleyen, doğayla barışık nesiller için okulumuzda doğal görgü oluşturmak istiyoruz. Sadece eko-sistemle barışık bireylerin eko- şehirler yaratabildiği ve sadece böyle şehirlere sahip ülkelerin turizm gelirlerinin çok yüksek olduğu bilinirse düşüncemizin isabeti takdir edilecektir.