Sanat Eğitimi

• SANAT EĞİTİMİMİZ

‘’Sağlam Ruhlar Için Sanat Şarttır.‘’

DELİ BİLİM&SANAT Fırat İlhan Okullarında edebiyat, tiyatro, sinema, müzik, resim, dans-drama eğitimini çok önemsiyoruz. Yüksek medeniyetlerin yüksek sanat birikimleriyle var olduklarını, bunu da ancak sanat birikimi yüksek bireylerin yapabildiğini biliyoruz. Bu bilinçle okulumuzun her ünitesinde estetik kaygıyı önceliyoruz. Öğrencilerimize sanatın ne olduğunu, nasıl yapıldığını, toplumlara katkısını hem teorik hem pratik biçimde öğretiyoruz. Öğrencilerimize;

Edebiyat derslerinde öğrencilerimize Türk ve dünya edebiyatının başyapıtlarını okutuyor ve onları yazmaya teşvik ediyoruz. Okuma, yazmaya alışan öğrencilerimizin araştırma ve gözlem yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Tiyatro derslerimizde öğrencilerimizle oyun sahneliyoruz. Böylece öğrencilerimizin drama ve hitabet yeteneklerini geliştiriyor, onlara topluluk içinde çekinmeden konuşma özgüveni aşılıyoruz.
    Sinema derslerimizde öğrencilerimize sinemanın ne olduğunu, sinema endüstrisini, ülkelerin tanıtım ve turizmlerine katkısını, ünlü yönetmen ve oyuncuları öğretiyoruz. Sinema Kulübümüzde hem kapalı hem açık hava gösterimleri düzenleyerek derslerimizi daha eğlenceli kılıyoruz.

Teorik müzik derslerimizde müzik tarihi, endüstrisi, Türk ve dünya müzikleri, büyük müzisyen biyografileri ve enstrümanları öğretiyoruz. Pratik müzik derslerinde de nota okuma, şan, solfej ve enstrüman eğitimi veriyoruz. Dünya müziklerini ve mutfaklarını bilen bireylerin her zaman daha barışçı oldukları bilinciyle okulumuzda müzik derslerini zorunlu ders statüsünde veriyoruz.

Resim derslerimizde öğrencilerimize öncelikle teknik resim, anime çizerliği, dijital resim tekniklerini öğretiyoruz. Adobe Photoshop, Illustrator gibi programlarını da öğrettiğimiz gençlerimizi, geleceğin dünyasına üstün donanımla hazırlıyoruz. Resim derslerinde öne çıkan gençlerimize hat, kaligrafi, minyatür gibi geleneksel çizim sanatlarını da büyük zevkle öğretiyoruz.

DELİ Bilim&Sanat Fırat İlhan Okulları olarak öğrencilerimizin yüksek sanat birikimiyle mezun olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin sanat birikimi yüksek biçimde hukukçu, hekim, mimar, mühendis, akademisyen-öğretmen, ekonomist, psikolog, reklamcı vb. olmalarını istiyor ve bunun iyi bir sanat eğitimiyle mümkün olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin bizce en büyük şanssızlığı siyaset, eğitim, hukuk, mühendislik ve ticaret kadrolarının sanattan yeterince nasiplenmemiş olmasıdır. Hayatımızın hiçbir alanında estetiği öncelemiyoruz. Böyle olunca da istediğimiz gelişmişlik seviyesine çıkamıyoruz. Toplum olarak her fırsatta gururlandığımız Osmanlıda başta padişahlar olmak üzere yönetim kadrolarının yüksek sanat eğitimi aldıklarını ve sanatçı olduklarını unutmamalıyız.

DELİ Bilim&Sanat mezunlarımızdan birini dünyanın gurur duyduğu bir sanatçı olarak yetiştirebilirsek kendimizi çok başarılı bir kurum olarak görebiliriz.