Spor Eğitimi

‘’Sağlam Vücutlar Sağlam Kafalar‘’
Fırat İlhan Okullarında öğrencilerimize sağlıklı yaşam kültürü öğretiyoruz. Bu kültürde, Konfüçyüs’ün : ‘’ En iyi hekim hastalanmamayı öğreten hekimdir.’’ özdeyişini referans kabul ediyoruz. Öğrencilerimize düzenli spor ve beslenme alışkanlığı kazandırarak onların yaşam kalitelerini yükseltiyoruz. Öğrencilerimize Deli Spor Tenis Kulübünde tenis dersleri veriyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren haftada  bir gün de  spor hocalarımız eşliğinde aerobik, fitness, pilates vb salon sporları; tenis, aikido, wing chun gibi savunma sporları yaptırarak öğrencilerimizin hem vücut dirençlerini yükseltecek hem yoğun derslerden ötürü damarlarında biriken kötü enerjiyi attıracağız. Salon ve savunma sporlarıyla bireysel spor alışkanlığı kazandırdığımız öğrencilerimize takım sporlarıyla da ekip ve mücadele ruhu aşılıyoruz.

Spor tarihi derslerinde öğrencilerimize sporun ekonomik ve sosyal hayata , dünya barışına katkısını; ünlü sporcuların yetişme tarzları ve mücadeleci kişiliklerini belgesel filmlerle anlatıyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin zengin bir genel kültür, bakış açısı ve mücadele ruhu kazanmalarını hedefliyoruz.