Tarihçe

DELİ Bilim&Sanat Fırat İlhan Okulları olarak, 2000 yılında Türkiye ve dünyanın ‘’en iyi ortaokul ve lisesi’’ ni yaratmak; puanı yüksek, eğitim kalitesi düşük ünlü okullara alternatif oluşturmak amacıyla Fırat İlhan kuruculuğunda, mütevazı bir katta deneysel saha çalışmaları yapan Denge Eğitim Dershanesi adıyla faaliyete başladık. Özgün sistemimiz, yüksek öğrenci ilgimiz, saygı ve sevgiye dayalı disiplin anlayışımız, çok güçlü öğretmen kadromuz sayesinde açıldığımız yıl olağanüstü ilgi gördük. İlk yılın sonunda gösterdiğimiz büyük başarı sayesinde kayıtlarımızı her yıl çok kısa sürede doldurduk. 2007 yılında açacağımız lise için alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. 2014 yılından itibaren lise eğitimi vermeye başladık.

• çok iyi öğretmen kadromuz

• çok büyük üniversite yerleştirme başarımız

• çok iyi yabancı dil eğitimimiz

• çok farklı ve güçlü sosyal etkinliklerimiz

• ileri düzey okuma-yazma etkinliklerimiz

• güçlü mezunlar birliğimizle bir aile yarattık.

Öğrencilerimiz, mezunlarımız arasında yaptığımız eğilim yoklamasıyla küresel marka olma amacımıza en uygun isim olan DELİ Bilim & Sanat ismini seçtik. Denge Eğitim adı dersane, kurs, temel lise adıyla özdeşleştiği; Denge adıyla Türkiye’nin farklı yerlerinde okullar açıldığı için Denge Eğitimin isim hakkını Şubat 2019 yılında devrettik.
Mart 2019’da Türkiye ve dünyanın birçok yerinde çok parlak kariyerdeki yüzlerce mezunumuzu DELİ BİLİM&SANAT&SPOR DERNEĞİ çatısı altında topladık. Türkiye ve dünyada üstün yetenekli bilim, sanat, spor insanlarını yetiştirmek için DELİ BİLİM&SANAT adı altında okullar, tesisler kurmayı kararlaştırdık. Açacağımız ilk iki okulumuza Kurucumuz Fırat İlhan’ın adını verdik:
DELİ BİLİM&SANAT Fırat İlhan Ortaokulu
DELİ BİLİM&SANAT Fırat İlhan Lisesi
DELİ Bilim&Sanat Fırat İlhan Okulları olarak, Türkiye ve dünyadaki diğer okulların kes-yapıştır taklit düzeninden farklıyız. Eğitim programlarımızı yıllarca hem akademik ortamlar hem pratik uygulamalarla sabırla test ettik. Değişen dünya düzeninde gençlerin ve ailelerin beklentilerini dikkate alan saha çalışmaları sonunda kurulduk. 20 yıllık bir eğitim kurumu olarak insanlığın binlerce yıllık eğitim mirasına saygı duyuyor, bizden önceki eğitimcilerin uyguladıkları olumlu programları günümüze uyarlıyor, kendi geliştirdiğimiz metotları da dünyanın her yerindeki eğitimcilerle paylaşıyoruz.
DELİ BİLİM&SANAT; bütün dünyada barış, huzur, çözüm ve saygınlığa katkı sağlayan çok önemli bir eğitim kurumu olarak yaşamaya devam edecektir.