Spor Eğitimi

• SPOR EĞİTİMİ

‘’Sağlam Vücutlar Sağlam Kafalar‘’

DELİ BİLİM&SANAT Fırat İlhan Okullarında öğrencilerimize sağlıklı yaşam kültürü öğretiyoruz. Bu kültürde, Konfüçyüs’ün : ‘’ En iyi hekim hastalanmamayı öğreten hekimdir.’’ özdeyişini referans kabul ediyoruz. Öğrencilerimize düzenli spor ve beslenme alışkanlığı kazandırarak onların yaşam kalitelerini yükseltiyoruz. Öğrencilerimize haftada en az iki gün spor hocalarımız eşliğinde aerobik, fitness, pilates vb salon sporları; judo, aikido, wing chun gibi savunma sporları yaptırarak öğrencilerimizin hem vücut dirençlerini arttırıyor hem yoğun derslerden ötürü damarlarında biriken kötü enerjiyi attırıyoruz. Salon ve savunma sporlarıyla bireysel spor alışkanlığı kazandırdığımız öğrencilerimize takım sporlarıyla da ekip ve mücadele ruhu aşılıyoruz.

Spor tarihi derslerinde öğrencilerimize sporun ekonomik ve sosyal hayata , dünya barışına katkısını; ünlü sporcuların yetişme tarzları ve mücadeleci kişiliklerini belgesel filmlerle anlatıyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin zengin bir genel kültür, bakış açısı ve mücadele ruhu kazanmalarını hedefliyoruz.