DELİ Kitap

• DELİ Bilim & Sanat Fırat İlhan Okullarını kurarken incelediğimiz en iyi okulların yayın birimlerinin çok güçlü olduğunu gözlemledik. Güçlü yayın birimlerine sahip eğitim kurumlarındaki öğrencilerin akademik ve entelektüel gelişimlerinin daha iyi olduğu bir gerçektir. Öğrencilerin yayınevinde çalışmaları onların dili etkili kullanma becerileri, araştırmacı kişilikleri, yayın üretme cesaretleri ve okuma isteklerini olumlu etkilemektedir.

Bu düşünceden hareketle DELİ Bilim&Sanat Fırat İlhan Okulları olarak

• İlkin dünyanın en iyi üniversitelerinden Yale’in yayınevi olan Yale University Press’in Türkçe yayın haklarını satın alıp kitapları Türkçeye çevirmeye başladık. Bir dünya üniversitesinin kitaplarını Türkçeye çevirirken  öğrencilerimizin asistanlık yapmalarını ve çeviri sürecini gözlemlemelerini sağladık. Bunun öğrencilerimizin İngilizce bilgilerine olağanüstü katkısı oldu.
  • 2007 yılında Fırat Hoca Kitapları adıyla üniversite hazırlık ve okula yardımcı kaynak olarak Türkçe Dil Bilgisi ve Pratik Edebiyat Kartları’nı yayınladık. İki kitabımız da özgün sunum ve baskı tekniğiyle büyük ilgi gördü.
  • 2015 yılında DELİ KİTAP markamızı kurduk. DELİ KİTAP, sıradan yayınlardan sıkılanlara özgün içerikler sunan bir DELİ markasıdır. Özellikle Türkçe, Edebiyat, Matematik, Geometri branşlarında en kaliteli yayınları sunmak temel hedefimizdir. Ülkemiz ve dünyada Türkçe, Matematik branşlarının öğretimini kolay ve zevkli hale getirecek içerikler, metotlar geliştiren DELİ KİTAP yayın piyasasında çok ilgi gördü. 2019’da DELİ KİTAP’ın yayın çeşit ve sayısını arttırmaya başladık. Matematik, Geometri yayınlarımız özgünlük ve kaliteleriyle piyasadaki en iyi yayınlar olarak kabul ediliyor. 2015 yılından beri birçok kültür-sanat etkinliğine sponsorluk desteği verip sosyal hayata katkı sağlayan DELİ Kitap; Türkçe, Matematik branşlarının eğitimi için öğretmen ve öğrencilere dönük çalıştay, kamplar düzenleyerek,  eğitimden kazandığını yine eğitime harcamaya devam ediyor.
  • DELİ Kitap’ın bütün yayınlarında öğrencilerimize etkin görev vererek onların gelişimlerine ve emekleri karşılığında para kazanmalarına katkı sağlıyor, okulumuz dışındaki birçok büyük birikimi de yayınlar sayesinde okulumuza aktarıyoruz.