Lise

Fırat İlhan Anadolu Lisesi

Amacımız; fen bilimleri, sosyal bilimler, teknoloji, sanat ve girişimciliğin liderlerini yetiştirmek; bilimsel-sanatsal çalışma ahlakı  ve AR-GE kültürünü geliştirmektir. Okulumuzda derslerimizi Teknoloji Geliştirme Merkezi, Gelişmiş Laboratuvarlar ve Sanat Atölyelerimizde işliyoruz. Alanlarının en iyisi hocalarımız ve dünya çapında akademisyenlerin dersleri, seminerleriyle öğrencilerimize konuları derinlemesine öğretiyor; öğrencilerimizin Teknoloji Geliştirme Merkezimizde üretim yapmaları, ürettiklerini patentlemelerini sağlıyoruz. Yazılım, Robotik, Uzay-Havacılık, Malzeme Bilimi; Tıp, Genetik, Sentetik Biyoloji, Tarım; Hukuk, Ekonomi, Sosyoloji, Antropoloji, Tarih öğrencilerimizi en çok yönlendirdiğimiz, çalışmalarımızı yoğunlaştırdığımız alanlardır.

Mezunlarımızın dünya ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerine gittiği, toplam kontenjanı 192 öğrenci olan Fırat İlhan Anadolu Lisesine her yıl 48 öğrenci alıyoruz.

2021-22 Eğitim yılından itibaren yatılı eğitime de başlayacak lisemize Türkiye ve dünyanın her yerinden öğrenci kabul edeceğiz.

Lisemizde her yıl kabul ettiğimiz 48 öğrencimize verdiğimiz burslar aşağıdaki gibidir:

6 öğrenci     % 100 burs

9 öğrenci    %  75 burs

15 öğrenci   % 50 burs

12 öğrenci   % 25 burs

6 öğrenci     burssuz

Burslarımızı verirken öğrencilerimizin

• LGS ve kendi sınavlarımızdaki akademik başarıları
  • İngilizce bilgileri
  • Mülakat performansları
  • Yaptıkları veya yer aldıkları sosyal sorumluluk projeleri
  • Velilerinin ekonomik durumlarını dikkate alıyoruz.

Fırat İlhan Anadolu Lisesine giriş şartları şunlardır:

1. İNTER düzeyi İngilizce (IELTS veya TOEFL sınavları ölçü alınacaktır.)
  2. 40 soruluk Türkçe Testinden en az 30 net yapmak (ÖSYM TYT sınavı ölçü alınacaktır.)
  3. 40 soruluk Temel Matematik Testinden en az 25 net yapmak (ÖSYM TYT sınavı ölçü alınacaktır.)
  4. 40 Puanlık Mülakat Sınavından en az 35 puan almak
  5. MEB Lise Giriş Sınavında % 3’lük dilimde yer almak
  6. Başvuru Dosyası ve 2 Referans Mektubu (Referans mektuplarından biri DELİ BİLİM&SANAT mezunlarımızdan olmalıdır.)

Okul Bilgileri

Anadolu Lisesi

Karşıyaka Mahallesi 1154.cadde No:15 Taşpınarı
Gölbaşı ANKARA

info@deli.com

Pazartesi – Cuma 09:00 – 18:00

Fırat İlhan Anadolu Lisesi’nde Türkiye’deki en iyi lise eğitimi  için hemen başvurun.